Kineziološko učilište Body tehnike

  1. Home
  2. |
  3. Kineziološko učilište Body tehnike
Kineziološko učilište Body tehnike

Kineziološko učilište Body tehnike pokrenuto je 2006. godine s ciljem proširenja kompleksnog obrazovnog programa Body tehnike. Polaznici programa usavršavanja za zvanje body instruktor stječu sveobuhvatna znanja iz osnovnih i stručnih predmeta. Nastavni program sastoji se od sedam cjelina (jedna teoretska i šest praktičnih), a nastava se održava vikendima u malim grupama. Iza svake odslušane nastavne cjeline polaznici dobivaju potvrdu koja im omogućava samostalnu praksu u vlastitom prostoru i unutar matičnog te franšiznih studija.

Naši su predavači usmjereni otvorenom i predanom prenošenju znanja polaznicima različitih struka. Individualna prilagodljivost uspješno se ostvaruje u malim grupama od najviše deset polaznika. Nakon što su uspješno završili svih sedam nastavnih cjelina, polaznici pristupaju završnom ispitu iz teoretskih i praktičnih znanja, te stječu zvanje body instruktora. S diplomom Kineziološkog učilišta Body tehnike instruktor radi prema standardima Body tehnike čiji se rad potvrđuje na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a stupanj obrazovanja je na razini srednjoškolskog i upisuje se u radnu knjižicu (Rješenje Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta klasa: UP/I-602-07/06-01/00004; urbroj: 533-09-07-0007).

Nastavni program

Kineziološko učilište Body tehnike
Kineziološko učilište Body tehnike
Kineziološko učilište Body tehnike

Nastavni program

Nastava je organizirana u sedam nedjeljivih cjelina koje se pohađaju u razdoblju od 18 do 20 mjeseci s naglaskom na usvajanje praktičnih znanja i sposobnosti te određenog broja sati prakse koji su obavezni između pohađanja praktičnih cjelina. Broj sati nije fiksno definiran jer ovisi o individualnom praktičnom znanju te brzini i sposobnosti učenja novih zadataka. Napredak usvojenog znanja i sposobnosti se procjenjuje i komentira na svakoj sljedećoj nastavnoj cjelini. Redoslijed slušanja cjelina postavljen je hijerarhijski i cjeline se ne mogu preskakati.

Nastavne cjeline

0. Teoretska osnova iz stručnih predmeta
1. Osnove Body tehnike
2. Osnove Body tehnike utezima i drvenim rekvizitima
3. Osnove Body tehnike loptama
4. "Body slim" program sa spinning biciklima
i akupresurnim rekvizitima
5. Napredni body tečaj elastičnim otporima
6. Body tehnika u radu sa specifičnom populacijom (djeca, adolescenti, trudnice)

Cijena nastavnog programa

Svaka se nastavna jedinica plaća prije dogovorenog datuma održavanja, a iznosi 2.000,00 kn.
Uplate se vrše na žiro-račun Kineziološkog učilišta body tehnike 2340009-1110241795 s pozivom na broj odobrenja (vaš OIB) te opisom plaćanja (broj stupnja).
U cijenu je uključen stručni priručnik Body tenhnike, stručna knjiga magistarskog rada inovatorice i završni ispit, datum kojega je unaprijed definiran za svaku generaciju.

U slučaju odgađanja prvog ispitnog roka, izlazak na sljedeći rok plaća se 400 kn. Obavezna literatura (uz film "Osnove Pilates Body tehnike") nastavnog programa je knjiga "Body tehnika ‒ jedinstven način tjelovježbe" i serijal brošura "Vježbe Body tehnike za savršen trbuh, stražnjicu i noge" autorice Ana-Marije Jagodić Rukavina.

Licenca Body instruktora

Licenca Body instruktora

Postupak obnavljanja licence

Polaznik programa usavršavanja stječe naziv body instruktor nakon što je:
• položio teoretski dio ispita osnovnih predmeta sukladno nastavnom planu i programu KUBT-a.
• prisustvovao svim stupnjevima praktičnog dijela programa usavršavanja.
• odradio praksu samostalno i pod nadzorom sukladno nastavnom planu i programu KUBT-a.
• položio teoretsko-praktični ispit pred ispitnom komisijom KUBT-a.

Licenca body instruktora vrijedi dvije godine od stjecanja te ju je potrebno obnavljati. Vlastiti status body instruktor dokazuje iskaznicom te važećom markicom za razdoblje od dvije godine koju mu izdaje KUBT-a po položenom ispitu zajedno s Uvjerenjem o usavršavanju. Napomena: za izdavanje Uvjerenja potrebno je kod prijave zajedno s prijavnicom dostaviti tražene dokumente: svjedodžbu o završenoj srednjoj školi, domovnicu te rodni list. Instruktor Body tehnike mora tijekom 24 mjeseca prisustvovati i aktivno sudjelovati na stručnim skupovima u organizaciji KUBT-a po principu sakupljanja bodova.

Za produženje licence potrebno je sakupiti 12 bodova. Tijekom 24 mjeseca svaki body instruktor je u mogućnosti sakupiti i veći broj bodova nego što mu je dostatno za obnavljanje licence. Ukoliko body instruktor sakupi više bodova od potrebnog, najviše mu se 2 boda prebacuju u kvotu za sljedeći ciklus.

Vrednovanje stručnih skupova u organizaciji KUBT-a

1. teoretsko-praktične radionice 2 boda
2. body dan (1 x godišnje) 1 bod
3. konvencija 3 boda
4. franšizni kamp (samo za djelatnike franšiza, 1 x godišnje) 3 boda
5. seminar za obnavljanje licence (1 x godišnje) obavezan! 3 boda

Edukacije

KUBT Edukacije

Raspored edukacija

Svi koji žele ulagati u svoje znanje mogu birati između:

1. dvogodišnjeg verificiranog programa usavršavanja za body instruktora ili/i
2. intenzivnih jednodnevnih (ili vikend) radionica koje su praktično orijentirane te mogu biti izvrsna nadopuna za bilo koje područje sporta, rekreacije ili rehabilitacije kojim se bavite. Teme su podijeljene kroz godišnji kalendar, a obuhvaćaju radionice za maksimalnu iskoristivost pojedinog rekvizita, za upoznavanje terapeutskog pristupa pojedinog zglobnog sustava i za optimalno programiranje funkcionalnog vježbanja.

Kontakt

Ustanova za obrazovanje odraslih
Kineziološko učilište Body tehnike

Jurkovićeva 19, Zagreb
OIB: 62696047966
Žiro-račun: 2340009‒1110241795
Tel: 01 4621 456
E-mail: uciliste@pbs.com.hr

Master team:

Ana Marija Jagodić Rukavina, mr.spec.
Začetnik i inovator Body Tehnike

Karlo Šimanović, prof.
Master Body instruktor

Barbara Tavčar
Master Body instruktor

Atja Begonja, prof
Pripravnica za Master Body instruktora

Žiga Miščević
Pripravnik za Master Body instruktora

Priručnici

Naslov Cijena
Knjiga "Body tehnika" 200,00kn
DVD "Body tehnika" 100,00kn

U sve cijene je uključen PDV.

Paket izvrsnosti
za vrhunskog sportaša

Nezadovoljni ste sportskim rezultatom, često ste povrijeđeni, ne možete se nositi sa sve većim zahtjevima sporta. Možda radite nešto krivo a niste svjesni? Ili se samo ne možete kvalitetno oporaviti nakon treninga. Sve odgovore na pitanja možete naći u našem PBS centru. Za vas preporučamo cjelovit pregled tijela uz vrhunsku Biodex dijagnostiku.

Saznajte više

Pretplatite se na PBS Newsletter!

Što kažu naši polaznici?

Ivana Cerin Percan
Davne 2007. otišla sam na intervju za posao. Znala sam samo da je to Body tehnika i ništa više od toga! Uspjela sam proći intervju i započeti s edukacijom za Body instruktora dok učilište još nije ni postojalo! Edukacije su mi bile totalna novina i uvijek nakon toga naučila sam i saznala nešto novo! Edukacije su pravo oduševljenje, milijun informacija koje bih dobila bezuvjetno, novi pokreti, nova saznanja, nova poznanstva. Svaka nova edukacija, svaki novi stupanj ja bi odlazila kući puna znanja i jedva čekala ići na novu! Edukacije obuhvaćaju sve što me zanima i više od toga. Danas je to već učilište, sretna sam zbog toga jer će i neki novi ljudi ući u taj divan raj i naučiti nešto sasvim novo i na drugačiji način... Ući dublje u svoje, a zatim i tuđe tijelo! Za svih, a posebno za Anamariju Jagodić Rukavinu imam samo riječi hvale i sretna sta sam ušla u obitelj Body instruktora!
Maja Putinja
Prošlo je puno godina otkako sam završila ispit na učilistu body tehnike ali ta energija koja je bila prisutna još uvijek se osjeti, još uvijek je tu, poticajna kreativna, pozitivna. Kineziološko učiliste body tehnike omogućuje nam cijelo životno učenje. Sama edukacija vrlo je kvalitetna i zanimljiva, lijepa kombinacija praktičnog i teoretskog rada koji je uvijek zabavan. Rad u malim skupinama omogućuje potpunu posvećenost polaznicima. Sretna sam i zadovoljna sa svime što sam naučila i radujem se tome što nema kraja, učimo, igramo se i idemo dalje....
Ana Lupetina
Učilište body tehnike odličan je izbor za svakoga tko želi proširiti svoje znanje o tjelesnom vježbanju, te unaprijeđenju i održavanju zdravlja kroz jedinstven način vježbanja i edukacije. Pristup na učilištu je drugačiji i zanimljiv, grupe su male te se lako prilagođavaju svakom polazniku. Kroz trenutno završena 3 stupnja stekla sam vještine poput osvještavanja svoga tijela, slušanja što mi ono govori i koliko se zapravo može napraviti velika promjena kroz jednostavne ali jedinstvene vježbe. Probudila sam svoju kreativnost učeći o raznim rekvizitima koje body tehnika koristi u svom pristupu vježbanju kako bi ono bilo zabavno i izazovno!
Katarina Kučiš
Učilište me privuklo prvenstveno spojem znanja kojim je Anamarija objedinila kineziologiju (sportski i kondicijski dio) i fizioterapiju (ozbiljne zdravstvene probleme) u cjelinu koja nije dosadna, a bez greške i straha od povreda potiče na oporavak i razvoj duha i tijela. I tako sam upisala usavršavanje sa željom da fizioterapeuta u meni oplemene još većom kreativnošću i lakoćom kretnje kako bi u svojem radu sa ljudima potaknula u njima ono što nisu ni znali da njihovo tijelo i duh mogu zajedno. U svemu što smo do sad prošli sa vrhunskim instruktorima sretna sam jer sam si potvrdila da kao terapeut ipak imam puno znanja u sebi za kojeg sam se bojala da je izgubljeno. Velik je trud koji treba ulagati, put djeluje dugačak, ali vrijedi...ne odbija nego vuče. Pomogli ste mi shvatiti da moram vratiti i izgraditi vjeru u sebe, kako kao osobe za svoj duh i svoje tijelo tako i da bi mogla to prenijeti svojim klijentima. Ali što je još važnije od toga, pomogli ste mi da vjerujem da je imam i zašto vratiti.
Jelena Cvetković
Body tehnika mi kroz dinamične vežbe i pristup omogućava intenzivniji rad na sebi, slušanje i osveštavanje svog tela sa naglaskom na disanju. Sa znanjem dobivenim na učilištu pomažem sebi kao i ljudima oko sebe.

Sponzori: