PBS Junior -

mala akademija aktivnog življenja

PBS Junior -

mala akademija aktivnog življenja

PBS Junior -

mala akademija aktivnog življenja

PBS Junior program
Stvorili smo malu akademiju aktivnog življenja u samo 1 do 3 dolaska tjedno. Želimo djeci prebaciti fokus sa stresnog, ubrzanog, virtualnog i statičnog života na njih same i ponuditi im rješenja kako da postanu zdraviji i sigurniji članovi društva.
U programu koji se provodi individualno ili u malim gupama (3 do 5), obrađuju se sve bazične motoričke sposobnosti često nedovoljno razrađene kroz igru i u školi, a od iznimne su važnosti za uspjeh u sportu. Uz to, program uključuje osnove edukacije iz područja zdrave prehrane, anatomije lokomotornog sustava, fizioloških procesa u razvoju dječjeg organizma te psihološke teme koje obrađuju osviještenost, samopouzdanje, motiviranost, neverbalnu komunikaciju, emocije i pozitivan stav mladih ljudi prema životu.
Naša je misija izgraditi kvalitetne temelje psihofizičkih znanja, vještina i sposobnosti djece i mladih te ih educirati i poticati na aktivan život i pozitivan stav o vlastitom tijelu.
Program PBS Junior osmislila je magistra kineziologije Ana-Marija Jagodić Rukavina čiji je desetogodišnji rad s djecom na korekciji lošeg držanja i osvještavanja tijela ovim programom dobio novu dimenziju.
Nastava se održava u dvorani i na otvorenom. Bazira se na razvoju zdravlja kralježnice, pravilnom držanju i kretanju (hodanje, trčanje, sjedenje, stajanje, čučanj, sagibanje...) te spretnosti kroz bazične i sportu specifične motoričke zadatke.
Posvećeni smo inovativnom i zabavnom praktičnom radu koji djecu istovremeno zabavlja, ali i motivira za pozitivan stav prema školi, sportu i društvu.
Program je namijenjen djeci i mladima od 6 do 16 godina. Odvija se individualno ili u malim grupama (3-5 polaznika), 1 do 3 puta tjedno u trajanju od 60 minuta. Početak nastave je u rujnu, a završetak u lipnju naredne godine. Tijekom programa voditelji redovno održavaju kontakt s roditeljima te ih obavještavaju o svim edukativnim, zdravstveno-terapeutskim i razvojnim fazama djeteta.

PBS JUNIOR NA TV EKRANIMA

PBS Junior na TV ekranima

PBS Junior program oformljen je i za male TV ekrane. Na televizijskom kanalu RTL Kockica, početkom 2014. godine započeli smo projekt oblikovan u TV emisiju PBS Junior – Mala sportska akademija. Cilj emisije je informirati i educirati djecu i roditelje o potrebi za brigom o vlastitom tijelu i zdravlju, zatim demonstrirati pravilan način tjelesnog vježbanja te animirati djecu svih dobnih uzrasta uz interaktivni i sadržajni program, pod stručnim vodstvom kineziologa. Emisija je osmišljena kako bi potaknula najmlađe gledatelje i roditelje da ustanu iz fotelja i udobnih trosjeda te preispitaju svoje tjelesno držanje, pravilnost disanja i stupanj motoričkih sposobnosti, vježbama i igrama koje mogu izvoditi i kod kuće.

Epizode PBS Junior - Male sportske akademije možete pratiti online na našem Youtube kanalu pa kliknite i provjerite kako u zagrebačkom PBS Centru izgleda rad s najmlađima.

ŠTO KAŽU POLAZNICI

"Svaki put nam trener Karlo promijeni zadatke tako da nam nikada nije dosadno. Skačemo na trampolinu, igramo se sa hula hoopom i još svašta drugoga..."
Noa Jagodić
"Uf, teške su vježbe, jako se zapušem al' mama je sretna jer se bolje držim kad pišem zadaće..."
Petra Nemec
"Na skijanju mi je bilo super! To mi je bilo prvi put u životu a već sam osvojio medalju!!!"
Antonio Baždarić